a ConSeco Wine Solutions project

Amarone della Valpolicella 2012 15.5%

Amarone della Valpolicella 2012 15.5%

La baza oricarui vin Amarone della Valpolicella stau 3 soiuri rosii de struguri (Corvina, Rondinella si Molinara) si metoda specifica de vinificatie care se numeste „Passito”; metoda consta in depozitarea strugurilor timp de 4 luni in lazi aflate in incaperi ventilate in mod natural, numite „fruttaio”  unde strugurii se deshidrateaza in mod natural urmand ca dupa acest interval sa inceapa procesul normal de vinificatie.

Amarone della Valpolicella 2012 de la Crama Lenotti este un vin avand o culoare rosie-rubinie , lasand pe pahar niste „lacrimi” intense  in timp ce olfactiv simtim un vin cu o intensitate crescuta a aromelor in care domina visinele.

Gustativ, este un vin sec  la care remarcam tanini si aciditate crescuta si in care cele 15.5% concentratie alcoolica se simt chiar daca sunt relativ bine integrate.  Simtim alaturi de aromele de visine si arome de mure dar si aromele tertiare de cacao, ciocolata, secundare baricarii.

Este un vin bun, cu un postgust lung si care recomandam sa fie baut incepand cu temperatura de 18ºC pentru a ne bucura de toata complexitatea lui.

Se gaseste la un pret mediu de 200 lei; merita 90 de puncte si l-as asocia la finalul unei zile cu un platou de branzeturi italiene.

Edi Carauleanu

Adauga comentariu