a ConSeco Wine Solutions project

Budureasca Rose Organic 2015

Budureasca Rose Organic 2015

Crama Budureasca, situata in zona viticola Dealu Mare,  s-a hotarat ca din cele peste 200 ha de vita-de-vie, 6 ha sa fie dedicate viticulturii ecologice. Pe cele 6 ha sunt  cultivati numai struguri Merlot, din care se obtin doua branduri de vin unul dintre ele fiind acest Rose.

In actuala explozie a consumului de Rose, avem un vin produs din struguri ecologici de Merlot, un vin care impresioneaza de la inceput, prin culoarea roz somon cu tente portocalii. La nas simtim aroma capsunilor de mai cu o intensitate peste medie.

La gust, identificam un Rose sec, in care se distinge aciditatea peste medie, concentratia alcoolica de 13.5% este foarte bine integrata, cu o corpolenta medie spre inalta, un amestec de arome dulci-acrisoare, in care se combina capsuna cu grapefruit-ul rosu si un postgust intens.

Desi temperatura de servire este recomandata ca fiind intre 8 si 10º C, complexitatea sa se releva cel mai bine dupa 12º C.

Un vin deosebit, disponibil la un pret de 39 de lei care iti asigura confortul psihic de a consuma un produs bio si pe care datorita complexitatii sale, l-as asocia cu o salata verde in care gasim atat felii de ou fiert, de branza, dar si bucati de piept de pui, dressingul avand ulei, otet balsamic, otet din vin, suc de lamaie si de portocale.

                                                                                                                                                                                                                                                  Edi Carauleanu

Adauga comentariu