a ConSeco Wine Solutions project

Cabernet Sauvignon Durbanville Hills 2011 14%

Cabernet Sauvignon Durbanville Hills 2011 14%

Africa de Sud este considerata ca facand parte din Lumea Noua a Vinului, desi cultivarea vitei de vie isi are inceputurile in sec  XVII.

95% din viile Africii de Sud sunt localizate in zona coastei de vest. Acest Cabernet Sauvignon provine din aceasta zona, crama producatoare Durbanville Hills aflandu-se la 20 minute de centrul orasului Capetown. Acest Cabernet Sauvignon este produs din vii aflate la o altitudine de 250 m cu o varsta de peste 20 de ani si  productii mici la ha de 6-9 tone.

Este un vin cu o culoare rosie la care intalnim note caramizii, consecinta celor 7 ani de invechire (acea culoare garnet intalnita la vinurile de Porto) si lacrimi pronuntate, in timp ce olfactiv avem arome fructate super intense in care predomina murele si afinele dar si arome vegetale intense specifice soiului. Gustativ este un Cabernet Sauvignon sec cu aciditate medie in care taninii sunt intensi dar catifelati si in care concentratia alcoolica de 14% este foarte bine integrata.

Descoperim un vin corpolent in care regasim aromele intense de fructe, mure, afine dar si ciocolata,  cafea  avand un postgust complex si lung in care gustativ intalnim urmatoarea succesiune: fructe,cafea, ciocolata,  tanini, aciditate, alcool si iarasi fructe, cafea, ciocolata.

In concluzie, un vin foarte bun, ideal a fi servit incepand de la 20ºC in sus pe care il gasim la un pret on line de 50 lei si care primeste 89 de puncte.

Este un vin echilibrat cu un stil catifelat apropiat celor din Bordeaux si pe care l-as asocia cu o friptura de vita medium rare. 

Edi Carauleanu

Adauga comentariu