a ConSeco Wine Solutions project

Cabernet Sauvignon Gitana Winery 2014 14%

Cabernet Sauvignon Gitana Winery 2014 14%

Despre vinurile  din Republica Moldova, adica din Basarabia, un iubitor de vin din SUA ar fi spus ca sunt cel mai bine pastrat secret din Europa  de Est. 

Noi, cei din Romania,  avem privilegiul sa fim aproape de acest secret .

Acest Cabernet Sauvignon al cramei Gitana provine din terroir-ul deosebit al regiunii viticole Valul lui Traian, situata in partea de sud-vest a Basarabiei; viile sunt situate la o altitudine de 150-200 m, beneficiind de clima calda si influentele benefice ale Marii Negre .

Este un vin de o culoare rosu-rubiniu inchis avand lacrimile vinului proeminente pe pahar in timp ce in nas simtim o bogatie de arome in care predomina murele, afinele si lemnul dulce dar si arome fine de cafea.

La gust, un vin sec cu aciditate medie cu tanini intensi, cu o corpolenta crescuta, in care se simte alcoolul de 14%.

Alaturi de mure, afine si lemn dulce gustam coacaze negre , dar si piper, vinul avand un postgust foarte lung de peste 20 de secunde.

In concluzie este un vin bun care este putin dezechilibrat de alcoolul un pic prea sus, dar exista suficienti admiratori ai acestui stil care mi s-a parut optim a fi degustat la temperatura indicata si pe contraeticheta de 18 C.

Poate fi baut in prezent dar cu siguranta poate fi incercat cu succes si peste 3 ani. Il gasim in supermarket la un pret aproximativ de 37 lei, primeste 86 de puncte si poate fi asociat de la sarmale din porc  pana la cotlete de berbecut bine condimentate. 

 

 

Edi Carauleanu 

Adauga comentariu