a ConSeco Wine Solutions project

Caloian Sauvignon Blanc 2017 13%

Caloian Sauvignon Blanc  2017 13%

Crama Oprisor aflata in inima Olteniei ne ofera mai multe game de vinuri, acest Sauvignon Blanc facand parte din gama Caloian. Numele gamei reprezinta un ritual de invocare a ploii benefice care avea loc de obicei in a treia saptamana dupa Paste, fiind un ritual precrestin.

Caloianul este o papusa din lut, carpe, paie sau crengute de lemn imbracata cu hainute si care este ingropata cu un ritual complex in scopul invocarii ploii.

Acest Sauvignon Blanc are o culoare galben verzuie cu arome medii ca intensitate in care gasim arome florale, in special de soc, iarba dar si arome exotice de ananas.

La gust, este un vin sec cu aciditate peste medie cu alcool si corpolenta medie  in care intalnim arome de lamaie, grapefruit si ananas.

Cu un postgust lung de peste 20 secunde este un vin bun spre foarte bun tinand cont de pretul de 30 de lei la care poate fi gasit; un vin recomandat a fi consumat in zilele calduroase de vara si care poate fi baut fara asocieri culinare sau cu gustari simple: telemea, cas, ceapa, salata verde etc.

Mi s-a parut a fi excelent la temperatura de 8-10ºC si primeste 86 de puncte.

Edi Carauleanu    

Adauga comentariu