a ConSeco Wine Solutions project

Chardonnay South Australia 2016 12.5%

Chardonnay South Australia 2016 12.5%

Soiul Chardonnay desi este originar din Franta, il gasim raspandit peste tot in lume, inclusiv in Australia care este de altfel o campioana a diversitatii soiurilor de struguri.

Acest vin din South Australia ne intampina vizual cu o culoare galben lamaie si cu o intensitate medie a aromelor in care predomina merele galbene alaturi de arome de fum si prezenta unei aciditati volatile marcate.

Un vin sec cu o aciditate ridicata, alcool, corpolenta si intesitate aromatica de nivel mediu la care regasim in gust aromele de mar galben impreuna cu cele de lamaie si cele secundare unei scurte baricari.

Un vin bun spre acceptabil cu un finish lung ideal de baut la 10-11ºC. Personal, m-as fi asteptat la un Chardonnay cu o concentratie alcoolica mai mare si cu arome in care sa predomine fructelele tropicale si cele rezultate dintr-o baricare profunda. In schimb, producatorul s-a orientat catre un vin mai simplu, mai lejer, cu o concetratie alcoolica de 12.5% , ceea ce il face ideal pentru asocierea cu salate, scoici sau creveti.

 

Edi Carauleanu

Adauga comentariu