a ConSeco Wine Solutions project

Chateau Dauzac Margaux Grand Cru Classe 2007

Chateau Dauzac Margaux Grand Cru Classe 2007

Anul 2007 nu figureaza printre cei mai buni ani din Margaux, zona situata in renumita regiune Bordeaux a Frantei si acest lucru se simte in acest vin; sau poate face parte din proverbul: „la pomul laudat sa nu te duci cu sacul”.

Totusi, un vin rosu cu o culoare rosie rubinie cu tente de oranj prezentand putin sediment, secundar varstei de 10 ani. In nas te izbeste o aroma puternica de fructe negre dominata de mure dar si de prezenta unor note de cafea pe final. La gust intalnim aceleasi arome de mure, cirese amare, cafea, aciditate puternica, tanini moi si o concentratie alcoolica care se simte peste cele 13% concentratie alcoolica scrisa pe eticheta.

Un vin clasic de mal stang, in care se imbina Cabernet Sauvignon (57%) cu Merlot (43%) in care alcoolul pare mai putin integrat, in care postgustul este mediu si se termina brusc.

L-as vedea combinat la o masa intre prieteni cu niste coaste de porc facute la cuptor peste care s-a adaugat sare, piper si putin sos de rosii.

In concluzie, un vin bun gasit in supermarket avand in vedere si pretul promotional de 50 lei (in conditiile in care de obicei il gasim la 200 lei), asa ca nu ezitati sa il cumparati daca il gasiti pe raft.

                                                                                                                                                                                                                                                       Edi Carauleanu

Adauga comentariu