a ConSeco Wine Solutions project

Despre noi

Daca atunci cand bei un vin te intereseaza in principal alcoolul pe care il contine ca sa te imbeti, atunci toate vinurile sunt la fel. Daca insa pe langa alcool incerci sa vezi, mirosi, gusti, simti culoarea, aromele, taninii, aciditatea, corpolenta, postgustul, complexitatea, potentialul de invechire etc., atunci inseamna ca ai descoperit un alt univers.    

Personal, in 2015 cand am inceput sa explorez acest univers, am ales sa urmez cursuri diverse legate de vin dupa cum urmeaza: finalizarea unui curs de somelier, frecventarea cursurilor unui masterat in Management si Marketing Viti-Vinicol in cadrul USAMV Bucuresti si absolvirea cursurilor WSET I, II si III, trecute cu „Pass with Distinction” in cursul anului 2016.

 

Si cum pasiunea trebuie urmata pana la capat, am decis sa pot impartasi din experientele mele legate de cultura vinului aici, pe acest site, intr-un permanent dialog cu voi, fie ca este vorba despre o degustare in cadrul restrans, fie de un vin bun baut intr-un restaurant alaturi de o mancare deosebita, fie o excursie la crame din Romania si din strainatate, fie participarea la evenimente de specialitate. 

De altfel, o parte din experienta practica se regaseste in bolul aflat pe header-ul site-ului...

Pinacoteca de vinuri s-a nascut din pasiunea de a imbina degustarea vinului cu preparatele gastronomice, turismul viticol si calatoriile prin tara si lume.

Si pentru ca „vinul este o poezie imbuteliata”, nu pot decat sa va urez spor la citit!...                               

                                                                                                                                                                                                                                Edi CARAULEANU