a ConSeco Wine Solutions project

Klein Constantia Sauvignon Blanc 2015 13.5%

Klein Constantia Sauvignon Blanc 2015 13.5%

Acest Sauvignon Blanc provine dintr-o zona traditionala pentru acest strugure, din zona Constantia, Africa de Sud. Aceasta zona este descrisa ca avand un climat mediteranean cu temperaturi care depasesc frecvent 30º C. Exista insa factori care modereaza aceasta temperatura si favorizeaza dezvoltarea acestui soi de strugure fiind reprezentati de prezenta muntilor in apropiere dar si de vanturile reci de vara provenind din zona de sud est, cunoscute sub denumirea de Cape Doctor.

Este un vin cu o culoare galben lamaie cu nuante verzui si care la miros prezinta arome puternice in care predomina cele vegetale de varza  si cele florale de caprifoi. Gustativ, este un vin sec cu o aciditate crescuta in care alcoolul  de 13.5% este bine integrat.

Vinul are un corp mediu cu arome gustative puternice  de lamaie, grapefruit si gutuie. Este un vin bun cu un postgust lung de peste 14 secunde care mi s-a parut ideal la 11º C si pe care l-as asocia cu un snitel de porc  si o salata de varza proaspata acrita cu lamaie.

Se gaseste on line la un pret de 75 lei si primeste 86 de puncte.

Edi Carauleanu

Adauga comentariu