a ConSeco Wine Solutions project

Kretikos Boutari 2015

Kretikos Boutari 2015

Insula Creta – o destinatie preferata de multi romani – ne surprinde si cu acest vin al Cramei Boutari, vin obtinut prin cupajarea a doua soiuri rosii traditionale grecesti: Kotsifali si Mandilaria. Cele doua soiuri le gasim in mod frecvent cupajate si mai rar produse ca soiuri monovarietale si asta doar in cazul unor parcele viticole deosebite. In acest cupaj, soiul Kotsifali aduce arome intense, zaharuri si corpolenta in timp ce soiul Mandilaria contribuie cu aciditate, tanini si o culoare rosie persistenta.

Am intalnit un vin cu o culoare rosie rubinie cu arome intense de visine si cu o nota de prospetime care il face ideal pentru consumul imediat.

La gust, un vin sec cu aciditate si tanini medii, la fel ca alcoolul si corpolenta in care se remarca aromele de visine cu un postgust peste medie.

Urmarit intre 10º si 18ºC, mi s-a parut ideal a fi servit la 15º C

Un vin bun, pe care il gasesti la un excelent pret de 25 lei si care poate fi asociat atat cu paste cat si cu mielul traditional din zona mediteraneana.

                                                                                                                                                                                                  Edi Carauleanu

Adauga comentariu