a ConSeco Wine Solutions project

Merlot Primus Rotenberg 2011

Merlot Primus  Rotenberg  2011

Crama Rotenberg se afla in zona Dealu Mare si in timpul unei vizite de studiu am achizitionat o sticla de Merlot Primus 2011.

Vizual,  vinul are o culoare rosu bordeaux   iar olfactiv ne incanta aromele foarte pronuntate de prune, ciocolata, cafea. Gustativ simtim o aciditate peste medie , tanini intensi, o corpolenta ridicata in care aromele raman la fel de pronuntate fie ca e vorba de prune, cirese negre sau ciocolata.

Un postgust foarte lung si in care pe final persista gustul usor amarui si pentru care temperatura ideala de degustare si exprimare a vinului mi s-a parut a fi cea de 18 ºC si dupa cel putin o ora de stat in decantor.  

Un vin foarte bun care inca nu stiu daca este cel mai bun Merlot din Romania dar e cu siguranta unul din cele mai bune. Disponibil la un pret aproximativ de 80  lei care poate fi consumat acum dar cu siguranta si peste cativa ani, avand potential de invechire.

Datorita complexitatii si echilibrului sau as prefera sa  beau acest Merlot Primus ca atare sau asociat cu un platou cu branzeturi.

                                                                                                                                             Edi Carauleanu

Adauga comentariu