a ConSeco Wine Solutions project

Petit Verdot 13% 2016

Petit Verdot  13% 2016

 Petit Verdot este o varietate de struguri rosii originara din sudul Frantei, Bordeaux unde este frecvent folosita in cupaje alaturi de clasicii Cabernet Sauvignon si Merlot pentru a veni cu un surplus de tanini, culoare si arome.

Vinurile monovarietale se intalnesc mai frecvent in Lumea Noua (USA, Australia, Argentina etc)  datorita conditiilor prielnice de coacere; vinul de fata este un vin monovarietal din Petit Verdot produs in apropierea Valenciei in Spania.

Cu o culoare rosu violet inchis si cu niste lacrimi proeminente pe pahar in ciuda celor 13% concentratie alcoolica sau nu, descoperim in continuare un vin cu o intensitate aromatica proununtata cu arome de mure, afine si cirese negre.

Gustativ, este un vin sec cu aciditate peste medie, tanini intensi, corpolent si in care alcoolul se simte mai mult decat ar trebui, dezechilibrand un pic vinul.

Intalnim  aceleasi arome intense de mure, cirese dar si piper si un postgust lung de peste 15 secunde.

In concluzie un vin bun gasit la un pret mediu de 40 lei si care ar fi depasit 90 puncte daca nu l-ar fi dezechilibrat alcoolul; 86 de puncte si de asociat cu niste cotlete de berbecut.

Edi Carauleanu     

Adauga comentariu