a ConSeco Wine Solutions project

Rhein Riesling Spatlese 2013 13%

Rhein Riesling Spatlese 2013 13%

Riselingul de Rin este soiul national al Germaniei si este mai putin cunoscut in Romania, unde se intalneste frecvent ruda sa mai putin expresiva, Rieslingul italian.

Rieslingul de fata este din regiunea Pfalz, o regiune aflata la sud de clasica regiune Mosel; este o regiune saraca in precipitatii, pana in 500 mm pe an, drept urmare vinurile au o tarie alcoolica si o corpolenta net superioara celor din regiunea Mosel.

Un vin cu o culoare galben-aurie in care la miros intalnim arome cu o intensitate medium plus, arome in care domina caprifoiul, socul, mierea de salcam dar si notele clasice de petrol ale Rieslingului. Gustul ne intampina cu o aciditate peste medie, un alcool foarte bine integrat in ciuda unei concentratii de 13%, o corpolenta si o intensitate a aromelor peste medie; gustativ simtim aromele de lamaie, mere galbene, miere si un postgust   lung.

Temperatura ideala de servire mi s-a parut a fi cea in jur de 12ºC.

Un vin bun care poate fi degustat in prezent dar care datorita aciditatii, concentratiei alcoolice de 13% si rezervei de zahar mai poate fi lasat 2-3 ani spre invechire in sticla si pe care il gasiti in supermarket la un pret de 35 de lei.

Un vin pe care l-as asocia cu niste carnati de porc alaturi de varza dulce calita.

Edi Carauleanu

Adauga comentariu