a ConSeco Wine Solutions project

Rose din Merlot, Bergerac 2015

Rose din Merlot, Bergerac 2015

Bergerac este o regiune situata in jurul orasului cu acelasi nume care cuprinde 93 de comune. Gasim aici 12.000 de ha de vita de vie si 1200 de producatori independenti de vin.

Bergerac este situata in estul renumitei regiuni viticole Bordeaux si produce vinuri deosebite, dezavantajate de lipsa unui nume faimos.

Cu toate acestea, cei din Bergerac reusesc sa exporte 15% din vinurile AOP  in Marea Britanie, Belgia, Germania si Olanda, in timp ce Romania toata „reuseste” sa exporte maximum 5% din productie.

Printre numeroasele vinuri Rose, am intalnit la acest vin facut din Merlot, o culoare roz mai inchisa decat cea de tip Provence a vinurilor din sudul Frantei, cu o intensitate medie a aromelor si un miros fructat placut in care domina capsunele si ciresele.

La gust, un vin sec, in care aciditatea, alcoolul (foarte bine integrat la cei 12.5%), corpul si intesitatea aromelor sunt toate medii.  

Alaturi de capsunele prezente la miros, apar in gust si ciresele albe amare.

Un vin cu un postgust mediu spre lung care in aceste zile calduroase mi s-a parut a avea la 12º C temperatura ideala de servire. Un vin bun pe care il gasiti in supermarket pana in 20 de lei, care este peste clasicele vinuri din Provence, recomandat a fi servit singur sau asociat cu niste tentacule de caracatita trase in tigaie.

Edi Carauleanu 

Adauga comentariu