a ConSeco Wine Solutions project

Sauvignon Blanc Budureasca 2016 13.5%

Sauvignon Blanc Budureasca 2016 13.5%

Locul de origine al Sauvignon Blanc-ului este zona Bordeaux din Franta de unde s-a raspandit in toata lumea, avand ca repere  Sanccer-ul de pe valea Loirei si Marlborough-ul din Noua Zeelanda.

Acest Sauvignon Blanc din zona Dealu Mare se prezinta cu o culoare galben lamaie, picioare pronuntate pe pahar de la cei 13.5% alcool in timp ce la miros avem o intensitate pronuntata a aromelor in care predomina cel tipic  al florilor de soc dar si aromele vegetale care se intalnesc atat la Sauvignon Blanc cat si Cabernet Sauvignon.  

Gustativ, este un vin sec cu aciditate si corp mediu, cu un alcool peste medie in care se continua aromele pronuntate in care alaturi de soc se adauga cele de lamaie si papaya.

Postgustul este lung, peste 12 secunde, fiind un vin bun care poate fi baut acum dar are si potential de invechire si pe care l-am simtit ideal la 10ºC.

As fi asteptat ca raportul dintre aciditate si alcool sa fie invers si din acest motiv primeste numai 86 de puncte. De asociat cu un snitel de pui si salata de varza pentru a potenta aromele vegetale din vin.

Edi Carauleanu  

Adauga comentariu