a ConSeco Wine Solutions project

Tamaioasa Romaneasca sec Budureasca 2016

Tamaioasa Romaneasca sec Budureasca 2016

Zona viticola Dealu Mare, acest Bordeaux al Romaniei, este recunoscuta pentru  calitatea vinurilor rosii, dar nu va lasati condusi de prejudecati; veti gasi vinuri albe tot atat de extraordinare ca si vinurile rosii, la fel ca in Bordeaux.

Un exemplu in acest sens este aceasta Tamaioasa Romaneasca, vinificata in sec,  la Crama Budureasca.

Un vin alb cu un traseu ascendent care pleaca de la o culoare galben pai si aluneca catre  arome intense de caprifoi, grapefruit si mai ales de ananas. La gust avem un vin sec cu aciditate crescuta,  alcoolul foarte bine integrat, cu o corpolenta crescuta, cu intensitate aromatica peste cea olfactiva si cu un postgust indelungat.

Degustat in intervalul 8-14 ºC  si- a aratat adevarata valoare si complexitate  la 12ºC.

In concluzie, un vin foarte bun care poate fi consumat imediat dar poate fi pastrat si incercat si dupa doi ani de invechire in sticla, achizitionat la un pret excelent de 36 de lei..

O Tamaioasa Romanesca vinificata in sec pe care as asocia-o cu branzeturi, fructe de mare, dar as incerca-o si cu un pui in sos dulce-acrisor cu ananas, la un restaurant chinezesc.

                                                                                                                                                                                                                                       Edi Carauleanu

Adauga comentariu