a ConSeco Wine Solutions project

Trylogy 2013 14% de la Warwick Estate

Trylogy 2013 14% de la Warwick Estate

Acest vin este un cupaj din 54% Cabernet Sauvignon, 38 % Cabernet Franc si 8% Merlot. El apartine celei mai renumite zone viticole din Africa De Sud si anume Stellenbosch.

Regiunea Stellenbosch este impartita in 7 subregiuni iar subregiunea Simonsberg, de unde provine acest vin, este renumita pentru cupajele bordeleze cum este si acesta, considerandu-se a fi cele mai apropiate de originalele din Bordeaux.  

Acest cupaj se prezinta ca un vin cu o culoare rosu violet lasand lacrimi proeminente pe pahar in timp ce olfactiv observam o intensitate accentuata a aromelor,  in special mure si ciocolata.

Gustativ este un vin sec cu aciditate si tanini intensi, un vin cu o corpolenta medie in care alcoolul de 14% este bine integrat cu arome puternice de coacaze negre si ciocolata.

Il consideram un vin foarte bun cu un postgust lung de peste 14 secunde care poate fi savurat in prezent dar si inspre 2020 avand un potential foarte bun de invechire. Mi s-a parut ideal la temperatura de 19º C, merita 90 de puncte, ar fi partenerul ideal al unei fripturi de vita in sange si il gasiti on line la pretul de 151 lei.

Edi Carauleanu

 

Adauga comentariu